vrijdag 31 januari 2020

Pinguïns leven op de Zuidpool

Op maandag keken we naar een filmpje van August zijn oma die momenteel in Antarctica is. In het filmpje zagen we pinguïns over het ijs glijden. We besloten om een onderzoekje te doen.

Want wat eet een pinguïn? Hoe groot is een pinguïn? We stelden ons een heleboel vragen en daarom ging August, samen met Annelore, naar het documentatiecentrum. Ze gingen op zoek naar boekjes over pinguïns. We kwamen zo te weten dat pinguïns uit een ei komen en dat ze graag vis eten. Ze houden van ijs, het zijn vogels, maar ze kunnen niet vliegen. Dat vonden we wel een beetje vreemd. Al onze bevindingen werden opgetekend. Hanne tekende een pinguïn met wasco voor bij het onderzoek.





In de namiddag dansten we op de pinguïndans en op dinsdag bouwden we zelfs een groot ijslandschap mét pinguïns.

Dat bouwden we met behulp van isomo, kurkendoppen en zilverpapier. 

Daarnaast leerden we op deze dag ook nog een liedje over een kleine pinguïn.
 

Op woensdag besloten we om de grootte van de pinguïn verder te onderzoeken. We schilderden de pinguïn, die we in het filmpje zagen, in zijn ware grootte. Een ezelspinguïn met een lengte van 70 centimeter.







Marie en Annelore tekenden de aarde en duidden daar de Noord - en Zuidpool op aan. Op de Zuidpool leven pinguïns, op de Noordpool leven ijsberen en Eskimo’s, ontdekten we.

We eindigden de dag met een telversje over vijf pinguïns.
Donderdag bracht Leon kleine pinguïns mee naar de klas. Hij bedacht een plan om een pinguïneiland met lego te maken. Daarvoor zocht hij eerst alle witte legoblokken uit. Hier werd op vrijdag nog aan verder gewerkt.

We luisterden naar een versje over een banaanmaan. Dat kregen we op donderdag, Gedichtendag, in onze brievenbus. Lieze, Finn, Hanne en Noah maakten een schilderij bij het gedicht. Volgende week gaan we alvast aan de slag met een eigen gedicht over de pinguïn.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten