vrijdag 24 januari 2020

IJskoud


















Op maandag zei Mira enthousiast: 'er is ijs, want het vriest'. En dat vonden we een ideaal moment om de techniek van Klara boven te halen. Zij bracht vorige week gekleurde ijsblokjes mee om te schilderen. We gingen aan de slag. We vonden het gek hoe snel de ijsblokjes smolten door onze warme handen.














Marie vulde ondertussen bekers met water en verkleurde deze met zijdepapier. Ze werden buiten van minst vol naar vol gezet. Als het water ijs wordt, kunnen we dat ook gebruiken voor onze techniek, bedachten we.

Tuur bracht een cd-speler mee. Er werden dansoptredens voorbereid en August regelde de muziek. De dansers kregen een groot applaus.


Op dinsdag was het tijd voor de koala-actie van de Limoentjes en de Bijtjes. We onderzochten de koala. We leerden dat ze van eucalyptusbomen houden, ze graag klimmen, ze 5 vingers en 5 tenen aan elke voor - en achterpoot hebben en zich langzaam voortbewegen. 

We keken naar prenten en probeerden zo een koala te schilderen.


Op woensdag gingen we aan de slag met wol. 'Want wol is lekker warm als het ijskoud is', zeiden we. We maakten weefbordjes. Hier werkten we op donderdag nog aan verder.  



We gingen wandelen en namen de knijpers mee zodat we afval konden rapen. Tijdens de vorige wandeling hadden we immers ontdekt dat er veel papiertjes op de grond lagen en we besloten daarom om de buurt weer een beetje mooier te maken.

In de namiddag toonde Noah zijn fietskunsten en keken we naar een voorstelling van een klastekst van de Spetters.

Op vrijdag werkten we nog even verder aan onze weefbordjes en werden er letters van wol gemaakt. We eindigden de dag met de muziekronde van Tobin.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten