vrijdag 17 januari 2020

Windstokken en vliegers

Op maandag verwelkomden we een nieuw Banaantje: Kaylee, een jongste kleuter. Er kwamen ook drie Spetters naar onze klas: Jaan, Rosalie en Lou. We bedachten heel wat plannen. Tobin bracht een fles mee voor het 'bottle flip'-spel. Samen met August maakte hij een speelveld met afplaktape. 

Met de schuifparels maakten we bomen met rode appels. En... Ondertussen keken we vaak naar onze voederplank. Zonder succes, jammer genoeg. 'Ik denk dat de vogels nog slapen', zei Finn. Maar hoe slapen vogels eigenlijk? In hun nestje? In een bed? Op een tak? Een onderzoekje voor later...




Op dinsdag waaide het hevig. Divano bracht een kussensloop mee en we probeerden zo de wind op te vangen. Er werden windstokken en vliegers gemaakt. Er kwamen enkele Worteltjes naar onze klas en we kregen post van de Bijtjes en de Limoentjes. Zij doen volgende week een actie voor de koala's. We bespraken wat er precies aan de hand was met de koala's. 'Ergens ver weg staat het bos in brand en de koala's gaan dood', zeiden we.

Maar hoe ontstaan bosbranden eigenlijk? Marie vertelde dat mensen soms vuur maken in het bos en dat dit eigenlijk niet mag. 'Maar het is er ook warm en dan komt er vuur door de zon', zei Klara. We keken naar een filmpje over de bosbranden in Australië en zochten op de wereldbol waar Australië precies ligt. 'Het is veel groter dan België', ontdekten we.
























Samen met enkele Vuurvliegjes plantten we bloembollen in potjes.

Op woensdag gingen we zwemmen en deden we een meetonderzoek. We ontdekten dat niet alleen de koala's, maar ook de kangoeroes in Australië het moeilijk hebben. We kwamen te weten dat een rode reuzenkangoeroe een lengte van 2 meter kan hebben. Hoe lang is dat precies, 2 meter? We gingen met de meetstok aan de slag. Nadien maten we onszelf en ontdekten we dat Jesse de grootste van onze klas is.  

Op donderdag vierden we de verjaardag van August. Hij werd 6 jaar en trakteerde met lekkere cupcakes en fruitsap. Gelukkige verjaardag, August! 

We startten een nieuwe techniek op: verf blazen met een haardroger, waar we op vrijdag nog even aan verder werkten.





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten