vrijdag 6 december 2019

Waar zitten die Spiekpietjes verstopt?

'Nog maar 5 dagen en Sinterklaas komt!'
De spanning zat er vanaf maandag al duidelijk in... Want we kregen ook post. We kregen de opdracht om een liedje te beluisteren en er stond ook te lezen dat we op woensdag ons schoentje mochten klaarzetten. 'Dan moeten we ook zeker een tekening maken!', zeiden Jesse en Tuur. We gingen aan de slag. We knutselden vlaggetjes. 'Want dan kunnen we naar de Sint en Pieten zwaaien als ze op school zijn', bedacht Divano. We kleurden met stiften op een plastiek zakje. We maakten ons blad nat en konden zo afdrukken maken. Onze vlaggen werden zo wel heel speciaal. 'Die gaan ze mooi vinden, denk ik', zei Mira.




 
 
Op dinsdag kregen we opnieuw post. We lazen dat we een voorleesboek over de Spiekpietjes konden gaan halen in de serre. We keken in het rond en zagen een minihuis staan. 'Dat is het huisje van de Spiekpietjes!', zei Finn.  Maar de Spiekpietjes waren niet thuis... Door het boek te lezen, kwamen we te weten dat de Spiekpietjes zich graag verstoppen. De hele dag lang bedachten we waar de Spiekpietjes zouden zijn: in de verfpot? In de zandbak? In de kast? Misschien wel op het dak? We hoorden vreemde geluiden, maar we zagen niets...
Leon, Tobin en August knutselden een boot van blokken. August knutselde ook nog een stoomboot van karton. Op het einde van de dag bedachten we wat er nog allemaal aan de boot moest gebeuren. Een vlaggenlijn, een stuur,... Nog heel wat ideeën waar we op woensdag mee aan de slag gingen. Nadien gingen we zwemmen.
Op donderdag... Verrassing! Er lag heel wat lekkers in onze pantoffels: een mandarijn, een chocolade munt, letterkoekjes,... Mmm.. Wat keken we uit naar de komst van de Sint. We knutselden nog een pietenmuts én we versierden zijn stoel met ballonnen, bloemen en slingers. 'Die gaat hij zeker wel mooi vinden', bedachten we.

Op vrijdag was het dan eindelijk zover: Sinterklaas en de Zwarte Pieten kwamen aan op onze school. Wat waren we blij van hen te zien. We kregen een zak vol met speelgoed: spelletjes, een tractor, een liedjesboek,... Bedankt lieve Sint en Pieten! We zijn er heel erg blij mee!









 
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten