vrijdag 13 december 2019

We stapelen dozen...

We hadden nog enkele schoendozen over, maar wat konden we ermee doen? We dachten na. 'Misschien kunnen we ook zo'n huisje bouwen als dat van de Spiekpietjes?', zei Annelore. We begonnen meteen met bouwen. We stapelden de dozen op elkaar en lijmden ze stevig vast. Eens we het huis hadden gebouwd, dachten we na waar welke kamer zou komen. Een zolder, een badkamer, een slaapkamer, een living,... Aan alles werd gedacht. Op maandag hadden we op het einde van de dag al een prachtig huis gebouwd. Met een tuin én twee kerstbomen.

We kregen ook onze eerste brief voor het Winterfeest. We moesten een proefje doen met een kaars, een bokaal en water. We ontdekten dat wanneer we de bokaal voorzichtig over de brandende kaars zetten, deze langzaam uitdoofde en het water steeg. Dat vonden we wel heel speciaal.

 
 
Op dinsdag kregen we een nieuw proefje in onze brievenbus. Wat zou er gebeuren wanneer we maïzena met scheerschuim mengden? We testten het uit en ontdekten dat het (warme) sneeuw werd. Dat voelde gek aan. We konden zelfs sneeuwballen en een sneeuwpop maken. We werkten nog even verder aan het huis en op het einde van de dag vierden we Leon zijn verjaardag. Hij werd 5 jaar en trakteerde met een lekkere ijstaart. Hoera voor Leon!


Op woensdag begonnen we aan onze nieuwjaarsbrieven. We werkten hiervoor met een bellenblaastechniek.
















We deden ons laatste proefje voor het Winterfeest. Wat zou er gebeuren wanneer we warm water vermengen met olie en ecolineverf? Het leek wel vuurwerk in een potje... Wat vonden we dit mooi om te zien.

Ondertussen werd er nog hard aan het huis gewerkt. Op donderdag werkte August aan een auto voor onder het afdak. Divano maakte een trap. Het huis is nu bijna echt klaar.

Op vrijdag bedachten we een klastekst voor onze nieuwjaarsbrief. Op het einde van de dag vierden we Mira in de klas. Zij werd 4 jaar. We tekenden een verjaardagsboek en knutselden een kroon. Hoera voor Mira!

Volgende week zetten we onze kerstboom in de klas. Daar kijken we alvast heel erg naar uit...






Geen opmerkingen:

Een reactie posten