donderdag 12 september 2019

Veren van de uil

Tijdens de praatronde op maandag toonde Divano zijn zelfgemaakt, houten fototoestel. 'Dat wil ik ook maken!', klonk er meermaals vanuit de kring. Er waren meteen heel wat Bananen die aan de slag gingen. Divano legde uit hoe we dit precies moesten doen. Eerst een houten blok zoeken in de vorm van een rechthoek, een nagel kloppen en dan de knoppen tekenen met stift. Er werden heel wat foto's genomen die dag.

Tobin vertelde over zijn verrekijker met één oog. 'Is het dan wel een verrekijker?', vroegen we ons af. We kwamen te weten dat zo'n verrekijker ook wel een 'monokijker' of een 'mini telescoop' wordt genoemd. Samen met Tuur ging Tobin in de tuin op zoek naar dieren. Zo vonden ze onder andere een slak en een pissebed.

August toonde zijn tractor met een 'pakken hooi maker'. Hij vertelde hoe er strooien balen worden gemaakt. We zochten naar een filmpje over de tractor van August en bekeken dit in de namiddag. Nadien gingen we turnen met Ilse.

Op dinsdag startten we onze dag op met een wandeling in de buurt van de school. Lana ging met ons mee. We zagen vogels op een dak, een hond, katten achter het raam,...  Al deze indrukken verwerkten we in een tekenronde. Zo tekende Marie een vogel op het dak, Tobin tekende een huis en Jesse tekende de meneer die we tijdens onze wandeling zagen.



In de namiddag was het tijd voor de eerste poppenkast van dit schooljaar. De jongsten bleven bij Annelies, de middelsten gingen naar Stephanie en de oudsten trokken naar Nathalie en Hilde. Iedereen keerde enthousiast terug.

Op woensdag gingen we zwemmen. Voor Leon en Lieze was het de eerste keer dat ze met de Banaantjes gingen zwemmen. Wat vonden ze het fijn!




Op donderdag vertelden we tijdens de praatronde over onze lievelingskleur. Deze kleuren verwerkten we in een techniek. Met scheerschuim en wattenstaafjes maakten we prachtige afdrukken voor aan onze muur.

Finn bracht twee veren mee naar de klas. Hij had ze gevonden in het bos en dacht dat ze van een uil waren. Om zeker te zijn, gingen we op zoek naar een uil in een weetjesboek over vogels. Konden de veren van deze vogel zijn? Ja hoor! We merkten dezelfde kleuren en hetzelfde patroon op.

We kwamen te weten dat de uilen hun kop zo ver kunnen draaien dat ze zelfs achterom kunnen kijken. Konden wij dat ook? We stonden recht en probeerden het allemaal. Maar, we konden dat helemaal niet. Wat een lenige vogels, die uilen!

Enkele Bijtjes toonden ons een vliegend hert. Een groot insect dat lijkt op de neushoornkever die Tobin vorig schooljaar mee naar de klas bracht. 'Wat krijgen die kevers toch gekke namen', bedachten we.

Vrijdag was het feest. Annelore werd 5 jaar en dat moest uiteraard gevierd worden. We knutselden een kroon en maakten een verjaardagsboek. We vertelden wat we hadden getekend. Op het einde van de dag trakteerde Annelore met wat lekkers. Hoera voor Annelore!

Volgende week trekken we naar de boerderij van August. Alvast iets om naar uit te kijken dus!



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten