vrijdag 20 september 2019

Op de boerderij

Op maandag stonden er wel 5 tractors in de kring. Een groene, een blauwe, een rode, een gele,... Bij de tractors stonden ook enkele graafmachines. Divano, Tuur, Finn, Leon en Tobin hadden meteen een duidelijk plan voor ogen. Een huis bouwen met de houten blokken om het dan weer af te breken en het nadien weer op te bouwen. De vuilniswagen van Tuur zou dan alle brokstukken komen opladen.

August vertelde dat we morgen, op dinsdag, een échte tractor zouden zien. 'Ja, want we gaan naar de boerderij!', zei Noah. 'Dan zien we ook koeien, paarden en kalfjes', zei August. Hij toonde nog een foto van het voorbije weekend. 'Daar waar ik geweest ben, waren ook koeien en die kon ik aaien'. Zouden we de koeien morgen ook kunnen aaien?


Heel de dag stond in het teken van tractors en koeien. We maakten een weg voor de tractors doorheen de klas, we knutselden koeien, we schilderden een grote koe, Lieze en Tuur maakten een puzzel van een koe.

Op dinsdag was het dan zover. We trokken naar de boerderij van August. We zagen koeien en kalfjes, kippen, paarden en het nieuwe huis van August. Wat hebben we ons geamuseerd. We mochten zelfs op een echte tractor zitten.








In de namiddag kregen we post.
Marie had op maandag een vraag in de brievenbus van de andere kleuterklassen gepost. 'Hoeveel meisjes en hoeveel jongens zitten er in jullie klas?' Marie had ontdekt dat wij met 8 jongens en 6 meisjes zijn. Meer jongens dan meisjes. 'Maar als we Annelies en Lana erbij tellen, zijn we met evenveel'. De Worteltjes lieten weten dat ze met 9 jongens en 5 meisjes zijn. Bij de Krokodilletjes zitten er 9 jongens en 7 meisjes.

We sloten onze dag af met een lied over een koetje en een kalfje.

Op woensdag nam Lana de klas over.

 

Tijdens de uitstap naar de koeien en de paarden vonden we een spin. Eén met geel en zwart en 'super groot'. We bespraken dit opnieuw tijdens de praatronde op donderdag en besloten om deze verder te onderzoeken. Door in verschillende boeken te kijken en op het internet te zoeken, ontdekten we dat het om een wespspin ging. Enkele Bananen maakten zo'n spin uit klei. Op vrijdag werkten we dit nog verder af. Wat een prachtige spinnen!






 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten