vrijdag 24 mei 2019

Drijven en zinken

Op maandag genoten we van een extra vrije dag, dus we hadden op dinsdag veel te vertellen tijdens onze praatronde.

Zo vertelde August over zijn avonturen in Planckendael. Hij toonde een grondplan van de dierentuin en legde uit waarvoor hij dit had gebruikt. 'Zo konden we zien waar welke dieren stonden'. En welke dieren hij het leukst vond? 'Allemaal!'.

We dachten samen na over wat we konden doen met het grondplan van August. 'We kunnen de dierentuin nabouwen in de zandbak!', zeiden enkele Banaantjes. 'En we mogen de parking ook niet vergeten', zei Tobin. Hij had op deze dag wel tien speelgoedauto's bij. Die kon hij dan ook meteen gebruiken bij het bouwen van de parking van de dierentuin. Wanda, Noah, Hanne en August gingen meteen aan de slag in de zandbak terwijl Tobin samen met Mira en Divano de parking bouwde.

Ot vertelde ook nog over het konijn dat ze bij zich had. Wat konden we met deze knuffel doen? We dachten na over wat konijnen graag doen. 'Die zitten graag op het gras', zei Annelore. 'En die verstoppen zich in konijnenholletjes', vulde Marie nog aan.

En een verstopspel met het konijn op het gras? Dat leek ons wel leuk. Enkele Bananen verstopten het konijn en gaven de anderen aanwijzingen over de verstopplek. Kwamen ze in de buurt, zeiden ze: 'warm, warm, warm', gingen ze weer verder weg van de plek, zeiden ze: 'koud, koud, koud'. Dat vonden we wel een heel leuk spel en het werd dan ook nog vaak opnieuw gespeeld.

Op woensdag gingen we zwemmen.

Op donderdag bracht Tobin een beker mee. Die had hij gewonnen op het judotoernooi. Hij was tweede geworden dus had hij een zilveren beker gekregen. We gaven hem een groot applaus. We praatten nog na over het winnen van bekers en medailles. Welke beker krijgt de eerste? En de derde? Dat zochten we uit. Zo ontdekten we dat de eerste goud krijgt en de derde brons.


Ondertussen was Ludo het gras aan het maaien en Divano en Tuur hadden wel zin gekregen om hem te helpen. 'Ik heb het helemaal alleen mogen doen', vertelde Tuur na zijn groots maaiavontuur. 'Die grasmachine ging snel!', zei Divano.

 


In de namiddag deden Mera, Wanda en Ot een onderzoek in de waterbak. Op woensdag knutselden ze enkele bootjes in elkaar, maar ze vroegen zich af of deze wel zouden drijven op het water. Ze testten het uit, maar onderzochten ook meteen of een schaar, legoblokjes, dobbelstenen,... bleven drijven op het water of naar de bodem zonken. Noah vouwde een boot voor zijn piraat en ja hoor, ook deze bleef drijven op het water.



Op vrijdag bracht tuur twee schroevendraaiers mee naar de klas. Hij vertelde dat hij deze gebruikt om zachte boomschors af te schrapen voor de kippen. Dat vonden we wel heel speciaal en we vroegen ons dan ook af hoe dit precies moest. Ludo bracht in de namiddag twee boomstammen naar onze klas en we gingen meteen aan de slag. We ontdekten heel veel insecten onder de boomschors. 'Dat eten de kippen dan allemaal op', vertelde Tuur.

We eindigden onze dag met het vieren van de verjaardag van Marie. Zij werd op donderdag vijf jaar. We maakten een verjaardagsboek en ze trakteerde ons op waterijsjes.  Mmm... Dat heeft ons gesmaakt! Hoera voor Marie!



 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten