vrijdag 7 juni 2019

Feest!

 
Heel wat blije gezichten op maandag. We hadden een leuk, lang weekend achter de rug én er was bezoek in de klas. Van... 'Sneeuwtje', het nieuwe konijn van Ot. We haalden het konijn even uit de kooi en ontdekten dat het heel zacht was. 'Ik denk dat het belangrijk is dat we ook rustig zijn voor het konijn, want anders wordt die bang', merkte Mera op. Ot legde uit waarom ze ook een handdoek bij zich had. 'Als we die pakken, moeten we die op de handdoek leggen' en 'de handdoek leggen we op de kooi als 'Sneeuwtje' wil slapen'. Er werden dus meteen een heleboel afspraken gemaakt. 'Afspraken zijn belangrijk voor alle dieren', zei August. 'In de dierentuin zijn er ook veel afspraken'.


Tuur vertelde over zijn weekend aan zee. 'We hebben garnalenvissers gezien!', zei hij enthousiast. En hij toonde enkele foto's. De meesten hadden nog nooit gezien dat paarden in zee gaan om te vissen. We zochten dus een filmpje op over de garnalenvissers van Oostduinkerke. Zo werd het voor ons helemaal duidelijk hoe de vissers dit precies deden. 'Die paarden zijn wel heel sterk', bedacht Marie.

Het was erg warm tijdens het voorbije weekend, dus vroegen we ons af of de bananenboom al was gegroeid. 'Want de boom heeft regen en zon nodig', zei Divano. 'Die zal dus wel gegroeid zijn', zei Mira. We dachten na over hoe we de boom konden meten en kwamen op het idee om dit met lego te doen. We bouwden een toren en ontdekten dat de boom 34 blokjes groot was. Zou de boom binnenkort enkele blokjes gegroeid zijn? We zijn alleszins heel erg benieuwd.



We knutselden ondertussen ook nog tafellakens voor het grootouderfeest van woensdag. Sommige Banaantjes deden dit in de klas van de Krokodilletjes. Ze schilderden, tekenden en stempelden op witte doeken. Op woensdag gaven we  dan een groot feest met optredens en taart. Wat hebben we genoten van dit heerlijk, gezellig moment met onze oma's, opa's, moekes en vakes. We mogen onszelf nu wel échte circusartiesten noemen.


Op donderdag werkten we verder aan het cadeau voor vaderdag. 'Ik denk dat onze papa's hun sleutels nu nooit meer zullen verliezen', zei Annelore.

Op vrijdag vierden we de verjaardag van Klara. Zij werd vier jaar. We knutselden een prachtige kroon en een verjaardagsboek. We zongen het verjaardagslied en Katarina, de mama van Klara, kwam in onze klas popcorn maken. Het rook heerlijk en het heeft ons heel goed gesmaakt.
Gelukkige verjaardag, Klara!















 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten