vrijdag 3 mei 2019

Dromen over het kamp...



Op maandag vierden we feest! Hanne werd drie jaar en trakteerde ons op lekkere fruitstokjes. Mmm... Dat heeft gesmaakt! Hanne knutselde zelf haar kroon en we maakten allemaal een tekening voor haar. Deze werden gebundeld in een groot verjaardagsboek.

In de namiddag trokken we op uitstap naar het Boswachtershuis in Westerlo. Daar gaan we pas volgende week op kamp, maar we wilden toch al eens graag een kijkje nemen. Want waar gaan we slapen? En wat kunnen we daar eigenlijk allemaal doen? 'Heel veel!', ontdekten we: wandelen, picknicken, kampen bouwen, met takken spelen,... 'Een miljoen dingen', zei August. We hebben alvast genoten van het spelen in de grote speeltuin. Hopelijk is de zon volgende week ook van de partij! 






Divano vroeg zich af hoeveel nachtjes we nog moesten slapen voordat we eindelijk op kamp konden vertrekken. Daarom maakten we een aftelkalender. Marie en Mera gingen aan de slag en tekenden het boswachtershuis, een bos en vakjes om te tellen. Nu zijn het nog maar 6 dagen...

De andere Bananen maakten ondertussen een naamkaartje om aan hun koffer te hangen. 'Zo kunnen we weten van wie welke koffer is', zei Tobin. 'Ja, want anders kan die misschien verloren gaan', merkte Tuur op.

Mira bracht een geluidenboek mee en Noah een ketting. Annelore wou ook wel zo'n mooie ketting en ging meteen aan de slag. Uiteindelijk maakte ze een ketting én een armband.


 


In de namiddag vierden we Patrick zijn pensioen. Het was zijn laatste dag op Triangel. We genoten van een lekker ijsje en zwaaiden Patrick uit.

Op donderdag bracht Noah een knuffeldier mee naar onze klas. 'Dit is een koala', vertelde hij. Hij kon ook geluid maken. 'Wat eet een koala eigenlijk?', vroegen we ons plotseling af. 'Ik denk vlees en gras', zei Mira. 'Ik denk bamboe!', zei Wanda.

We zochten het op en ontdekten dat een koala graag bladeren van de eucalyptusboom eet. Bijna niets anders dan dat. We besloten om dit ook voor de koala van Noah te maken. 'Want misschien heeft die straks wel honger', zei Divano. We keken naar een filmpje van een etende koala om te ontdekken hoe deze boom er precies uitzag.



 
Op vrijdag begonnen we aan het cadeau voor Moederdag. Hiervoor moesten we eerst nog naar de winkel. In de namiddag werd er al hard aan gewerkt.
 
Nu dromen we alvast nog even verder over leuke en spannende kampavonturen...
 
Tot volgende week! 
 
 
 
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten