maandag 13 mei 2019

Prachtige kampherinneringen


 
Mira: 'ik mis het kamp al'
Wanda: 'we hebben een groot kamp gebouwd in het bos'
Annelore: 'ik vond het fietsen op het kamp het leukst'
Marie: 'gelukkig scheen het zonnetje op kamp'
Mera: 'het was heel leuk'
August: 'we hebben kevers gevonden en dat was leuk'
...

Vandaag, enkele dagen na ons verblijf in het boswachtershuis, werden er heel wat fijne herinneringen in de kring gedeeld. Dat we het kamp nu al missen? Dat werd al snel duidelijk...

De Banaantjes hebben thuis dus ongetwijfeld veel verteld over onze tweedaagse in Westerlo, maar hier volgt nog even een verslag (in een notendop weliswaar) over onze spannende avonturen.

Op donderdag vertrokken we allemaal - met heel veel zin - naar Westerlo. Valiezen en fietsen bij? Check! Met een grote glimlach op ons gezicht stapten we de auto's in. Gelukkig waren we er snel. We herkenden de plek nog van onze uitstap en dat stelde ons gerust. We trokken meteen de speeltuin in terwijl enkele kampouders onze spullen naar de zolderkamer van het Boswachtershuis brachten. Het zonnetje scheen volop en genieten van die eerste momenten deden we dus des te meer.

Van al dat spelen kregen we al snel honger. We aten een koek en enkele Bananen maakten alvast al wat fruitstokjes voor in de namiddag. Even later trokken we het bos in, met onze fietsen en de bolderkar. Op zoek naar een plek om te picknicken.

Na onze lekkere boterhammen besloten we om verder op ontdekking te gaan in het bos. We fietsten door de lange dreef en vonden een plek waar we enkele bosspelletjes speelden. We maakten een heleboel prachtige natuurschilderijen, we speelden tikkertje boom, we legden een touwparcours af met een blinddoek,...







 
Even later zetten we onze tocht verder richting de Asberg. Of we met onze fietsen boven raakten? Zeker! Eenmaal boven, kwamen we een klimboom tegen. Klara klom er meteen in. We zochten en vonden ook een ideale plek om een kamp te bouwen.

Ans zocht ondertussen met enkele Bananen een tak uit. Deze gebruikten we om later op de dag een aandenken aan ons kamp van te maken.

Mira verzamelde bosspullen en August vond enkele kevers. Ook Hanne ging op zoek naar bijzondere bosschatten. Ze vond enkele mooie blaadjes die ze bij in de zak van Mira stopte. Daar zouden ze later nog iets van kunnen knutselen.





Na onze avonturen op de Asberg trokken we terug naar het Boswachtershuis. We waren intussen immers ontzettend benieuwd geworden naar de kamer waar we straks zouden slapen.

Eenmaal aangekomen, gingen we naar boven, zochten we een plekje uit en maakten we ons bed op. Even later gingen we nog wat knutselen of spelletjes spelen en konden we genieten van lekkere frietjes. We kregen een ijsje als dessert en maakten ons dan stilaan klaar om te gaan slapen. Pyjama aan, terugblikken op de dag, nog een verhaaltje en dan... Op naar dromenland...
 
Na een deugddoende nachtrust hadden we energie genoeg om aan onze tweede kampdag te beginnen. Het regende, maar dat kon ons niet deren. We besloten om onszelf te grimeren. Plotseling kwamen er draken, vlinders, prinsessen en zelfs een cheeta tevoorschijn. We knutselden met de bosspullen die we de vorige dag in het bos hadden verzameld. Ondertussen werden onze spullen alweer ingepakt en in de auto's geladen.
We maakten lekkere croque monsieurs en aten onze buikjes rond. En ja hoor... Na het middageten kwam het zonnetje dan toch nog tevoorschijn. We namen snel onze fietsen voor een laatste tocht door het bos. De regen had voor heel wat plassen gezorgd en dat maakte het fietsen des te plezieriger!
 
We gingen nog een laatste keer spelen op de Asberg en keerden dan terug naar het Boswachtershuis. We aten nog een koek en namen dan afscheid van onze kampplek. Ons valiesje gevuld met vuile kleren, maar vooral met een heleboel mooie herinneringen aan een prachtig kamp.
 
Bedankt aan de Banaantjes en zeker ook aan de kampouders om er samen een onvergetelijke tijd van te maken! We kijken al uit naar het volgende kamp...
 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten