vrijdag 22 november 2019

Een brief voor Sinterklaas

'Sinterklaas is aangekomen in Antwerpen', zei Tobin op maandag enthousiast in onze kring. Velen hadden dit op televisie gezien. 'Nu duurt het echt niet lang meer voordat hij pakjes komt brengen', vulde Annelore aan. Maar hoe lang precies? We begonnen te tellen en kwamen uit op 18 dagen. 'We kunnen een aftelkalender maken', bedachten we. Annelore en Marie gingen aan de slag. Ze schilderden Sinterklaas en tekenden 18 vakjes in zijn baard. Vanaf morgen kunnen we elke dag een kruisje zetten. Spannend!  







We dachten ook na over wat we graag zouden krijgen van Sinterklaas voor in onze klas. 'Een tractor?', zei August. 'Of een boerderij', 'of een nieuwe CD',... We hadden meteen een heleboel ideeën en besloten om een brief te schrijven. We tekenden wat we graag zouden krijgen.



Op dinsdag trokken we naar de brievenbus in het dorp. We postten onze brief voor de Sint. We oefenden nog een laatste keer voor de show van vrijdag en in de namiddag was het tijd voor poppenkast.

Op woensdag begonnen we aan onze dag in de kring tot... Klara vertelde dat het gras wit zag omdat het aan het vriezen was. We keken naar buiten. 'Ik kon ook sporen maken in het gras!', vertelde ze nog. En dat moesten we uiteraard allemaal eens uittesten. We deden onze jassen en schoenen opnieuw aan en gingen naar buiten. We zagen onze voetafdrukken in het gras. Het water in onze groene schildpad was ijs geworden. We konden het breken met onze voeten en legden de stukken ijs in een bakje. We deden er ecolineverf op en zagen zo hoe de kleuren door elkaar vloeiden. Wat vonden we dat prachtig om te zien!

Toen Divano zijn muts uitdeed, zagen we plots dat zijn haren rechtop stonden. We leerden dat wanneer het koud is wol ervoor kan zorgen dat je statisch haar krijgt, dus haren die rechtop staan. We testten het zelf eens uit en het lukte bij iedereen.










 

Annelore, Jesse, Marie en August maakten een slinger van papier. Hier werkten ze op donderdag nog aan verder. 'Want de slinger moet zo lang worden als onze klas', zeiden ze. Ze knipten, knipten en knipten... Op deze dag luisterden we ook naar de muziekronde van Tuur. Hij bracht het lied 'Papaoutai' van Stromae mee.









We willen heel graag pepernoten maken, dus zochten we op vrijdag het recept op. Zo konden we alvast een boodschappenlijstje maken voor volgende week. Dat wordt smullen!

In de namiddag was het tijd voor de langverwachte show van de Spetters. Wat hebben we genoten van dit fijne moment!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten