vrijdag 18 oktober 2019

Wie weegt het zwaarst: wij of de pompoen?

Pompoen, meloen, citroen,... Op maandag rijmden we volop op het woordje 'pompoen'. August bracht een groen exemplaar mee naar de klas. Of we zo'n pompoen zouden kunnen knutselen? Natuurlijk! We tekenden lijnen op een blad, knipten de stroken uit en hingen ze aan elkaar vast met splitpennen. Ze werden prachtig. Wat zouden we nog allemaal kunnen doen met de pompoen? We dachten na. Tobin vond dat de pompoen nogal zwaar woog, maar hoe zwaar precies? En wie zou zwaarder wegen: wijzelf of de pompoen? Vragen waar we op dinsdag mee aan de slag gingen.

Annelies bracht daarom een weegschaal mee naar de klas. Eerst wogen we de pompoen, dan onszelf. We ontdekten dat we zwaarder wegen dan de pompoen. Zou er een pompoen zijn die zwaarder weegt dan wij? Of een pompoen die zwaarder is dan die van August? We verzamelden pompoenen uit de tuin van de lagere school en begonnen ze één voor één te wegen. We legden ze van klein naar groot en omgekeerd.









Verder werkten we op deze dag nog onze nieuwsbrief af en luisterden we naar de muziekronde van Hanne. Zij bracht het lied 'In de maneschijn' mee. We dansten en zongen volop mee.

Op woensdag nam Lana de klas over.

Op donderdag bracht Lieze een kleine, groene vrucht mee naar de klas. Was het een peer? Of een ajuin? We roken aan de vrucht, maar herkenden de geur niet. 'Misschien kunnen we het opzoeken in een boek?', zei Marie. We gingen naar het documentatiecentrum, maar vonden de vrucht nergens in de boeken terug. We kwamen te weten dat Abel, de broer van Lieze, de vrucht ook meenam naar de Krokodilletjesklas. Kon hij even komen vertellen over welke vrucht het ging? Lieze en Tobin gingen het op vrijdag vragen. Abel kwam naar onze klas en vertelde dat het een vijg was. En vijgen? Die kunnen we eten! We proefden en ontdekten dat we het heel lekker vonden. Misschien kunnen we binnenkort iets lekkers koken met vijgen? Receptjes zijn welkom!


Verder maakten we op donderdag ook nog een verjaardagsboek en een kroon voor Divano, want op het einde van de dag vierden we hem in de klas met overheerlijke cupcakes. Hoera voor Divano!

Op vrijdag trokken we naar het bos, samen met de Worteltjes. We liepen over een brug, door de beek, zagen boomverzorgers aan het werk,... Wat een avontuur! We brachten een mandje mee met heel wat herfstvruchten en - blaadjes vanuit het bos. We hebben dus alvast weer heel wat knutsel - en ontdekmateriaal voor volgende week...
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 



 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten