donderdag 20 juni 2019

Pas op! Een teek!

Weer heel wat nieuwe verhalen werden verteld tijdens onze praatronde op maandag. Annelore was naar de kermis in Hulshout geweest. Daar had ze eendjes gevangen en op een paardje gereden. Ze had een knuffel gewonnen. 'Misschien kunnen we in de klas ook eendjes vangen', zei ze. We dachten na wat we daarvoor nodig hadden: eendjes natuurlijk, maar ook water. In de namiddag, als het wat warmer was, vulden we de waterbak. We legden er potjes, lange buizen, trechters en ook eendjes in. Hier gingen we op dinsdag mee verder.

Mira vertelde ook nog over haar uitstap naar zee. De zee was blauw en het strand was geel. Er lagen schelpen en er waren vogels. 'Dat zijn meeuwen!', zei August.

We besloten om een techniekje rond de zee te verzinnen. Konden we iets doen met zand? We mengden zand uit onze zandbak met lijm in een potje. Dit deden we op een stevig papier en we legden er ook schelpen op. Nadien stempelden we de blauwe zee en werden er vissen en boten uit papier geknipt. Deze kregen een mooie plek op ons werk. Tobin maakte zo het 'Tobineiland', terwijl Mera een school vissen maakte in haar zee. Annelore tekende een zeemeermin en Noah grote golven.




 
Op het einde van de dag vierden we de verjaardag van Wanda. Zij wordt in de zomervakantie zes jaar. Samen met Mera maakte ze een prachtige kroon terwijl de anderen een tekening voor het verjaardagsboek maakten. We aten lekkere eenhoorncupcakes. Hoera voor Wanda!

Op dinsdag sloten we de dag af met een poppenkastverhaal van Tobin en August. Dat ging over een leeuw en een olifant. We leerden daarbij het lied 'Ze kunnen zeggen wat ze willen, maar de olifant'.





Op woensdag gingen we zwemmen.

Donderdag vertelde Tuur over de teek die gisteren plotseling op zijn buik zat. 'Het was een klein, zwart beestje', vertelde hij. We deden een onderzoek, want: waar woont de teek? Hoe moeten we de teek verwijderen? Hoe ziet de teek er precies uit?


We kwamen zo te weten dat de teek een zwart/bruin beestje met acht poten is. Net zoals de spin. Teken komen voor in bossen, in onze tuin en zitten voornamelijk in hoog gras. Een teek kan niet springen. Als je een teek hebt, mag je deze niet platknijpen en moet je een pincet gebruiken.

De Monstertjes sloten onze dag af met een geïmproviseerd toneel over een garage waar een
heleboel auto's werden gerepareerd. Dat hebben ze goed gedaan!

Op vrijdag werkten we alvast nog even verder aan het afscheidscadeau van de oudsten en liepen we in de namiddag mee met de loopwedstrijd van de Regenboogjes.

Volgende week vliegen we onze laatste schoolweek van dit schooljaar in...
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten