vrijdag 14 februari 2020

Een hotel voor beestjes

 
Op maandag bracht Tuur een masker mee naar de klas. 'Het is bijna carnaval!', zeiden enkele Banaantjes toen. En zo kwamen we op het idee om zelf maskers te maken. We dachten na over hoe we te werk zouden gaan. 'We hebben dik papier of karton nodig', zei Annelore. Samen met Marie en Hanne zocht ze het juiste materiaal uit. We tekenden allerlei vormen en prikten deze uit. Nadien nog versieren en klaar!


We hadden het nog even over de storm van voorbije zondag. 'Er was veel wind, regen en er waren veel wolken', vertelden we. Annelies toonde een proefje met scheerschuim, water en druppels ecoline. Dit werd onze 'storm in een potje'. Wat vonden we dit mooi om te zien.

Na de middag dachten we na over wat we zouden doen voor het toonmoment van 'Dikke Truiendag'. We moesten zorgen voor meer leven in de tuin. Hoe konden we dit precies aanpakken?

Bloemetjes planten, voor de vogeltjes zorgen,... Of een 'hotel voor beestjes' maken, zeiden we plots. En dat vond iedereen een goed plan. We namen een blad en noteerden alles wat we hiervoor nodig hadden: takken, mos, potjes, dennenappels, stenen en stro.

Op het einde van de dag trokken we naar de turnzaal en speelden we met ballen, hoepels en ballonnen.

 

















Dinsdag gingen we meteen van start met het maken van ons insectenhotel. Stenen werden in kleine stukken gehamerd, potjes werden met stro gevuld, er werden pakketjes van dennenappels gemaakt,... Noah bracht een boormachine mee naar de klas, dus konden er ook al gaatjes worden geboord. Ludo hielp ons hierbij. Er werd dus al heel wat werk verzet. In de namiddag keken we naar een poppenkastverhaal.

Op woensdag gingen we zwemmen.  





















Donderdag konden we aan de afwerking van ons insectenhotel beginnen. Een uitgeholde boomstam werd gevuld met de verschillende materialen. We dachten na welke insecten ons hotel zouden bezoeken: lieveheersbeestjes, oorwormen, vlinders en bijen.

















In de namiddag kwamen er enkele Worteltjes naar onze klas.

Op vrijdag dachten we verder na over het toonmoment. We schilderden de verschillende insecten in het groot. Het maken van de vlinder deed Leon met een druktechniek. Alle beestjes werden op een stok gelijmd zodat we deze op het einde van de dag konden tonen.

Volgende week zal Ludo het insecten - en bijenhotel alvast ophangen in de kleutertuin. Hopelijk komen er dan snel heel veel kleine diertjes langs!

 
 


 
 
 
 
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten